Det er viktig å ha riktig lufttrykk i dekkene

Hvis du eier en bil, er det godt å ofte revidere det, både på en og annen måte. En ting som er viktig er dekkene på bilen. Du må sørge for at du har riktig type dekk for sesongen, og at de også er i god stand. Man må også sjekke lufttrykket på dem, og du bør gjøre det en gang i måneden. Hvis du ikke vet hva du kan forvente for lufttrykk i bilen din, kan du lese den i bilens bruksanvisning. Det er viktig å ha riktig trykk når både dekk ytelsen er forbedret og at det er tryggere å kjøre bil eller kjøretøy er dekkslitasje. Det er også viktig å holde styr på moppen eller motorsykkelen. Det er en god ide å kontrollere lufttrykket med en komprimert kompressor, og du kan fylle den opp etter behov. Det kan gjøres på et verksted eller via en mack som ofte har luftkondisjonerte skap. Det er også høytrykkskompressorer, men de er ikke vant til bilene, men de har ting som dykking og mer.

Hva om lufttrykket ville være feil?

Hvis det er feil lufttrykk i dekket, kan det føre til redusert grep og økt bremselengde. I tillegg kan dekk og felger bli skadet og høyere drivstofforbruk.

Mange ganger er det anbefalt trykk for bilens dekk og det skiller seg vanligvis på foran og bak dekk. For sjekke lufttrykket i dekkene, trenger du en lufttrykkmåler. Du kan også bruke luftfyllingsutstyret som finnes på dekkbutikker og bensinstasjoner. Eller du kan kjøpe din egen kompressor, som er et smart valg! Hvorfor ikke engang satse på en høytrykkskompressor, hvis du trenger litt større trykk!

12 Feb 2018